איך אתה מגדיר את עצמך???





לתמונות נוספות...
שם הקובץ
לרשימת הקבצים המלאה...
בס"ד

חלת שבת מתוקה

לשש חלות:

‮2 ‬ק"ג קמח לבן‮ ‬
‮2 ‬כפות מלח
‮4 ‬כפות שמרים יבשים
½‬‮1 - 2 ‬כוסות סוכר
‮(‬לפי הטעם‮)‬
‮4 ‬כוסות מים חמימים
‮2 ‬ביצים
‮3‬‮/‬‮2‬‮ ‬כוס שמן

לציפוי‮:

ביצה טרופה
שומשום

לזיגוג‮:

¾‬‮ ‬כוס מים רותחים
‮5 ‬כפות סוכר
  1. שמים את הקמח בקערה גדולה‮, ‬ומערבבים אותו עם המלח‮.

  2. מוסיפים את השמרים‮, ‬הסוכר והמים‮, ‬ולאחר מכן את הביצים והשמן‮. ‬לשים את התערובת היטב כחמש דקות‮. ‬אם הבצק דביק‮, ‬אפשר להוסיף לו מעט קמח‮,‬‮ ‬וללוש בידיים משומנות‮. ‬הבצק צריך להיות חלק ורך מאוד‮, ‬אך כזה שמאפשר לעבוד אתו‮.

  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת מטבח נקייה‮, ‬ומניחים לתפיחה במקום חמים‮, ‬במשך כשעה‮, ‬עד שהבצק מכפיל את נפחו‮.

  4. מפרישים חלה‮. ‬ראי פרק‮ "‬סדר הפרשת חלה‮".

  5. לשים את הבצק דקות מספר על משטח מקומח ויוצרים ממנו את החלות בצורה הרצויה‮. ‬מומלץ לשמן מעט את הידיים מאחר שהבצק רך מאוד‮.

  6. שמים את החלות בתבנית‮, ‬מורחים עליהן ביצה טרופה ומפזרים עליהן שומשום‮. ‬מכסים‮, ‬ומניחים לתפיחה נוספת במקום חמים‮, ‬במשך כשעה‮, ‬עד שהבצק‮ ‬מכפיל את נפחו‮. ‬בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה‮.

  7. אופים עד שהחלות מקבלות גוון חום כהה‮.‬ כשנראה שהחלות כמעט מוכנות‮, ‬מכינים את הזיגוג‮: ‬ממיסים את הסוכר במים רותחים‮, ‬מוציאים את החלות מן התנור ומיד מערים עליהן בכף את הזיגוג הרותח‮. ‬מוציאים את החלות מן התבנית‮, ‬כדי שהתחתית שלהן לא תירטב מהזיגוג‮, ‬ומצננים על רשת‮.
הוספת תגובה

חשבון משתמש
שלום אורח/ת

התחבר | משתמש חדש

חברים

המלך פאר (73)
אור רבינו (59)
מדינהזהסרטבורקס (42)
לשם שמיים (44)

לקישורים נוספים...